Drugi “Timočki maraton” u subotu, 13. maja

Omladinsko planinarsko smučarsko društvo “Dragan Radosavljević” u subotu 13. maja organizuje drugi po redu “Timočki maraton”, koji je posvećen očuvanju jedinstvenog fortifikacionog sistema – zaječarskih bastiona.

“Timočki maraton” ove godine ima status regionalne akcije prema kalendaru Planinarskog saveza Timočkog regiona, a ove godine posvećen je i promociji fizičke aktivnosti, te će u saradnji sa Preventivnim centrom Doma zdravlja biti organizovana akcija tokom koje će svi učesnici maratona i zainteresovani sugrađani imati priliku da provere krvni pritisak i nivo šećera u krvi.

Maraton je planinarsko – trkačkog tipa prilagođen kako profesionalcima tako i rekreativcima. Staze su dužine od 7,7 do 65,5 km, a kontrolne tačke maratona su zaječarske tvrđave – bastioni koji su činili odbrambeni prsten grada Zaječara. Cilj malog maratona je kasnoantički lokalitet Feliks Romulijana. 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *