ŽIVOT NA GRANICI RAZUMA NOVINARE UBIJAJU, ZAR NE? EKIPA ZA DEZINFEKCIJU, DEZINSEKCIJU I SERATIZACIJU MEDIJSKOG PROSTORA ZAJEČARA NA DELU

 

Izbori ko izbori, sastavljene liste, narod (impozantni broj 43%) je izašao na birališta, zaokružio koga je hteo i molim lepo. Baš sam pomišljao da će i post izborne kombinatorike proći u nekim granicama normale. Čuj, normale! Baš umem i u mojim godinama da budem naivan.

Ovi što  se  proglašavaju pobednicima – GG Ničić (imaju 18 odbornika) danima su seirili i likovali kako su gadno porazili SNS u Zaječaru (gle čuda i oni imaju 18 odbornika!) te me nateraše da se zapitam-a ko je ovde lud? Baš me čudi da akademici Katić, Ofset Miki i dipl.ekonomista Ničić nisu upoznati da je pobednik izbora onaj ko formira vlast.

Taj kamenčić (nedostajućih, makar osam odbornika) mnogo žulja Ničića. Poput velikog majmuna (gorile) danima se busao u grudi da je pravda na njegovoj strani i da on mora da bude gradonačelnik. Zamislite varijantu-upisano je oko 53 hiljade birača-za njegovu listu glasalo je oko 7000 ljudi. To mu dođe negde oko 13% stanovnika grada i sela koji su dali poverenje Ničiću. Pametnom ne treba tumačenje a budali ne vredi pričati do jutra.

Naravno njegovo pravo je da mešetari, ovo je njegova poslednja šansa da se dokopa vlasti u Zaječaru. Sledeća neće postojati.

Odmah nakon izbora promenio je stav prema SNS-u, organizovao je Veliku narodnu skupštinu u pozorištu na kojoj je narod rekao ono što godi Vođi- savez sa SNS. Moram da kažem da i u ovako lošem društvu može da se pronađe osoba koja ume da pokaže stav. Marina Milić je na toj „skupštini“ jasno rekla da ne očekuju da ona menja svoje stavove, da proguta sve što je pričala prethodnih nekoliko godina. Bravo za Marinu a u isto vreme otkrivamo da odbornička grupa GG Ničić nije „monolitna“ i da se i tu svašta može očekivati. To važi i za  ostale odborničke grupe. Sastavljene su od po nekoliko stranaka koje nemaju iste interese i nisam daleko od pomisli da će biti novih izbora ovog leta. Ništa lakše nego „pocepati“ takve odborničke grupe.

Mada, mislim da Ničić glavnu kartu sa kojom je krenuo na vlast drži u rukavu. Ako uđe u koaliciju sa SNS on ne može da bude glavni ali po onoj narodnoj-„ćerku kara snaji prigovara“ da mu je plan, sve više pomišljam, da uđe u koaliciju sa grupom oko Ristovića. Sve mi se čini da je jedan zaječarski portal poslat u „krstaški“ pohod na SNS (ko  izda….) da bi se otvorio prostor za sastavljanje ove koalicije. Larma oko koalicije sa SNS-om je samo dimna zavesa.

Na kraju krajeva, ko će ga znati, političari umeju da iznenade razum a Ničić je tu najveći.

Iz ostalih tabora nema javnih saopštenja, komentara. Posebno su zaćutali prvaci iz SNS-a, Zankov i Paunović. I posle praznika biraju varijantu da se ne javljaju na poziv ili obećaju-pozvaću kasnije a onda potonu. To je sasvim jasan znak da su na velikim mukama a bojim se da će oni nas staviti na još veće muke. Ne zaboravimo-narod uvek nadrlja a političari i dalje imaju lepe platice i sve što ide uz to. Šta reći no da su spustili „gustu maglu“ na naš grad i da baš mnogo ne haju za narod. Pa, njima se nigde ne žuri!

Tekst sam započeo sa glavnim mešetarom Ničićem te ću ga tako i završiti. Dugo sam razmišljao ima li ovde mesta za odgovor na napad ove „ekipe“ i pretnju da će me iseliti iz Srbije ali sam sebi dozvolio samo malo prostora povodom toga, dovoljno su rekle kolege iz UNS-a i NUNS-a. 

Dakle, u velikoj nervozi, Ničić je aktivirao ekipu za dezinsekciju, dezinfekciju i seratizaciju medijskog prostora u Zaječaru. Da svi pišemo lepo o njemu, da ne smetamo. U ekipi su sve sami akademici za koje garantujem da su diplomirali osmi razred osnovne škole i da su njihovi sudovi i stavovi, podržani od dipl.ekonomiste Ničića esencija istine. Kakva ekipa takav i učinak- deratizaciju i dezinfekciju medijskog prostora (da novinari postanu služinčad) nisu uspeli da obave ali su obavili veliku seratizaciju svog prostora.

Kad vidim da Ničić po svaku cenu želi vlast (valja vratiti pare koje su uložene u kampanju) sve mi je bliža misao-neka se napravi bilo kakva koalicija, samo da u njoj nema Ničića a i novi izbori su mi sve draži.

I, naravno- ja ostajem u Zaječaru. Tu je moje mesto.

 

 

                                                       Vlado Madžoski

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *