Karatisti Uroš Ivković i Marija Adamović osvojili tri medalje na državnom prvenstvu

U organizaciji Karate kluba “Hai ken” iz Jagodine, kao i Šotokan karate saveza Srbije, održano je državno prvenstvo u karateu. Nastupilo je 920 takmičara iz 62 kluba, dok je Karate klub “Timok” iz Zaječara nastupio sa 10 takmičara u pojedinačnim disciplinama. 

Osvojene su tri medalje, a najuspešniji takmičar bio je, u katama pojedinačno, Uroš Ivković 2006/07 u konkurenciji plavih pojaseva, koji je osvojio prvo mesto i postao prvak države u katama u svojoj kategoriji, a zatim je izborio i drugo mesto u borbama pojedinačno u kategoriji – 35 kg.

Među devojčicama najbolji plasman imala je Marija Adamović. Ona je u konkurenciji 2006/07god. u kategoriji -35kg, sjajno odradila i bila bolja u prve dve borbe od svojih protivnica, na zalost, u polufinalu je falilo malo sportske sreće, tako da je Marija stigla do trećeg mesta na ovogodišnjem državnom prvenstvu.

Trenera i takmičara KK “Timok” Bojana Andrejića, već narednog vikenda očekuje Evropsko prvenstvo u organizaciji SHOTOKAN KARATE DO OF UNITED NATION (SKDUN) federacije koje biti održano u Subotici od 5. do 7. maja. Nakon toga Bojan će sa reprezentacijom Srbije – Šotokan karate saveza Srbije otputovati u Češku na Evropsko prvenstvo SKIF federacije (SHOTOKAN KARATE INTERNATIONAL FEDERATION) na kome će naš tim braniti zlato sa EP-a u Nemačkoj iz 2014. god.


Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Sport Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *