UNS: Kazniti odgovorne za pretnje Vladu Madžoskom

Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje pretnje kolumnisti Vladu Madžoskom iz Zaječara i traži od nadležnih da pronađu i kazne odgovorne. Kako je Madžoski rekao UNS-u, poslednjih meseci pisao je seriju kolumni o političkom životu u Zaječaru.

„Krajem aprila, od 29. pa nadalje dobio sam nekoliko pretnji na Fejsbuku zbog mojih kolumni. Objavio sam ih na portalu Za media. Pošto sam poreklom iz Makedonije, pisali su da me treba proterati iz Srbije. Ovo nije prvi put da mi ista grupa preti, i pre nekoliko godina se to dešavalo“, rekao je Madžoski.

Kako je dodao, pretnje je danas prijavio policiji u Zaječaru, a njegov advokat danas je i nadležnom tužilaštvu podneo i privatne krivične prijave.

UNS podseća da je Krivičnim zakonikom propisano da je za ugrožavanje sigurnosti pretnjom osobama koje obavljaju posao od javnog značaja informisanjem zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *