Pozivaju se talenti da se prijave za Festival “Glas anđela – Tijana Jurić” u Bajmoku

Pripreme za muzički deo trećeg Festivala “Glas anđela – Tijana Jurić” koji će 1. jula biti održan u Bajmoku, mestu nadomak Subotice, otpočele su pozivanjem talentovane dece i mladih da se prijave za audicije koje će festivalu doneti deset takmičara.

U centralnom delu festivala, oni će se pesmom nadmetati za glavnu nagradu – “Glas anđela”.

Fondacija Tijana Jurić kao pokretač ovog jedinstvenog festivala koji neguje tradicionalnu muziku, pozvala je mlade da se prijave i pokažu svoje muzičko umeće.

– Desetoro mladih koji po ocenama žirija na audicijama prođu kao najbolji, poslaće i ove godine najvažniju poruku festivala – “kulturom protiv nasilja”. Prethodne dve godine, nastupi najtalentovanije dece ove zemlje bili su praznik kulture. To je motiv koji nas vodi u želji da ova manifestacija živi, saopštio je Organizacioni odbor trećeg etno Festivala “Glas anđela – Tijana Jurić”.

Rok za prijave za audicije ističe 10. maja 2017. u ponoć. Uslovi za prijavljivanje jesu starosna dob takmičara (do 16 godina starosti), pevanje etno (tradicionalnih) pesama, popunjavanje formulara za prijavu i saglasnosti roditelja/staratelja. Prijava bez saglasnosti se neće uzimati u obzir, a iste se mogu preuzeti klikom na FORMULAR ZA PRIJAVU i SAGLASNOST.

Prijave se šalju putem pošte na adresu kancelarije Fondacije Tijana Jurić – Trg cara Jovana Nenada 15/8, Subotica, ili putem mejl adrese fondacija@tijana.rs sa naznakom Prijava za festival “Glas anđela”. Kandidati čije prijave budu potpune, biće kontaktirani i pozvani na audiciju na kojoj će stručni žiri odabrati 10 budućih takmičara.

Termini održavanja audicija su 12. maj (Sombor), 13. maj (Beograd) i 14. maj (Kraljevo). Lokacija i vreme održavanja audicija biće naknadno saopšteni.

Fondacija Tijana Jurić nagradiće najboljeg takmičara stipendijom za školsku 2017/2018 godinu, koja će se isplaćivati tokom devet meseci u jednakim mesečnim ratama. Takmičare koji budu osvojili drugo i treće mesto, čekaju utešne, ali vredne nagrade. Škola tradicionalnog pevanja etnomuzikologa Bojane Nikolić darovaće jednom takmičaru stipendiju za besplatno školovanje glasa u trajanju od jedne godine. 

 
formular za prijavu i saglasnost možete preuzeti na dnu ove strane

LINK ZA FAJL » saglasnost.pdf


Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *