Posetioci Rtnja razgledaće i Bogovinsku pećinu

Zbog velikog interesovanja gostiju i izletnika, Bogovinska pećina će tokom prvomajskih praznika biti otvorena za posetioce, najavljuju u Turističkoj organizaciji Boljevac.

Kolektivnu posetu su najavili planinari iz Makedonije, koji će nakon uspona na Rtanj, obići i pećinu, a za obilazak su zainteresovani i brojni gosti i izletnici, koji će praznik provesti na Rtnju. Ovogodišnja sezona posete Bogovinske pećine počela je pre mesec dana i do sada je zabeleženo više stotina posetilaca iz raznih krajeva Srbije. Tokom maja i juna, najavljen je dolazak đačkih ekskurzija, a u Turističkoj organizaciji procenjuju da će broj poseta pećini ove godine biti daleko iznad prošlogodišnjeg.

Bogovinska pećina u istočnoj Srbiji, u blizini Boljevca, zbog svojih prirodnih karakteristika, zaštićena je kao spomenik prirode. Sa blizu 6 hiljada metara dužine kanala, jedna je od najdužih pećina u Srbiji. Za turističke posete uređeno je oko 540 metara.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *