ŽIVOT NA GRANICI (RAZUMA) POZIV ZA NIČIĆA

Pisao sam nedavno o strastima i emocijama u politici zastupajući stav da bi  bilo jako dobro da u naš život unesemo mnogo više racionalnosti, kao što to čine severni narodi. Sve ovo pišem zbog nekoliko primedbi koje sam dobio na društvenim mrežama- prvo, da me neko plaća da pišem kako pišem i drugo- da u mojim tekstovima ima mržnje prema Ničiću. Baš sa indignacijom moram da odbijem ovakve i slične primedbe. Ne dugujem nikome ništa, niko me ne plaća i pišem onako kako mislim. Što se tiče mržnje prema Ničiću pred sobom i vama kažem-ne postoji osoba koju mrzim ni u privatnom životu a još manje u javnom.

Kad neko odluči da se bavi politikom, i to profesionalno, on postaje javna ličnost i praktično gubi dobar deo privatnosti. To je cena „slave“. Dodajem tome da je njegov rad i  kad nije na radnom mestu , svuda i uvek, podložan oceni i kritici.  Da to razjasnimo. Ničić je deset godina (decenija cela!) vedrio i oblačio u ovom gradu. Pokazao je šta zna i ume. O tome sam mnogo puta pisao te vas time neću gnjaviti. Moj generalni stav je da on nije sposoban da vodi ovaj grad, naprotiv on je mnogo doprineo da budemo tu gde jesmo. Dakle, on se je „pokazao“ i nema potrebe da nam više pokazuje svoje kapacitete. Dopuštam sebi samo jednu digresiju- koliko juče na N1 televijziji pohvalio se  da je siromašan, da je podstanar. Pa, kako može da nas vodi čovek koji nije sposoban da svojoj porodici obezbedi osnovni uslov za život-pristojan stan a ima skoro šezdeset godina?!

Bilo kako bilo, želim da pokažem da moj odnos prema Ničiću nije lične prirode i dugo sam razmišljao kako da to javno pokažem. Ja o njemu pišem kao političaru, javnoj ličnosti! Samo tako. Odlučio sam sledeće- Pozivam Boška Ničića, privatno lice, da na javnom mestu popijemo kafu ili, još bolje, pozivam ga na ručak u neku od zaječarskih kafana. O mom trošku, naravno. Lako će naći broj mog telefona a poziv važi odmah posle praznika. Što se mene tiče možemo, tom prilikom, da otvorimo sve teme od privatnih do poimanja politike. Dugo se mi poznajemo.

Ne umem da pronađem bolji način da bih pokazao i objasnio suštinu mog odnosa sa Ničićem i ostalim  političarima u Zaječaru. Sa Ničićem sam se najviše „sudarao“- pa on je deset godina bio gradonačelnik! Toliko o tome- očekujem njegovu reakciju, odgovor.

Pokušavam dva dana da nekako doprem do ljudi iz SNS-a. Do sada su redovno primali pozive ali kažu- sastanci, sastanci. Prionuli na državni posao Zankov i Vladan Paunović. Izvrdali su mi kao krkuška na Timoku. Želeo sam da čujem njihovo mišljenje o nastaloj situaciji. Paunović je šef stranke u Zaječaru. Imaju pred sobom nekoliko puteva, kojim će krenuti? Da li su počeli lagane pregovore sa GG Ničić ili sa Ristovićem. Sa SPS-om nemaju šta da pregovaraju, oni se podrazumevaju u mogućoj koaliciji, ili možda ja grešim. Čekao sam da odgovore na moje pozive, bilo je i obećanja ali je Državni posao imao veliki prioritet. Baš sam bio uveren da su naučili lekciju iz odnosa sa novinarima-razgovaraj sa svima, odgovaraj na pozive-novinari su to. Baš su me malko razočarali! Od novinara se još niko nije sakrio.

Pozvaću ih nakon praznika, nadam se da će biti u boljem stanju i  voljni da me prime i porazgovaraju samnom. Verujem da će im iz BG do tada stići mišljenje. A, nešto i pomislih-možda ja nemam brojeve telefona onih koji stvarno odlučuju o onome što će se događati u Zaječaru. U svakom slučaju odmah posle praznika zakucaću lično na, nadam se, prava vrata u SNS-u. Javnost Zaječara ima pravo da zna šta nam spremaju političari. Ne pada mi na pamet da im dozvolimo da rade sebi u korist a nama na muku.

Poruke o spremnosti da učestvuju u novoj lokalnoj vlasti  prvo je pustio Ničić, zatim i Ristović. Dao je (za one koji znaju da čitaju političke poruke) veoma jasno saopštenje o stavu njegove grupacije. Nedostaje samo SNS da odabere partnere-hoće li sa Ničićem ili Ristovićem?! Ako ne žele nove izbore moraće da se odluče ili možda planiraju kupovinu?

Neka ih „preko“ praznika, neka rade a svima koji čitaju moje tekstove i ostalom radnom građanstvu želim lepe praznične dane!

 

28.4. 2017.                                      Vlado Madžoski

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Društvo Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *