ŽIVOT NA GRANICI (RAZUMA), UDAVAČA KOJA HOĆE DA SE ŽENI, TRI DOKTORA LEČE NIČIĆA?

Provedoh današnje pre podne  na zaječarskoj pijaci sve pokušavajući da odgonetnem gde se tačno nalazi vaga na kojoj se vrši premer i određivanje „težine“ novoizabranih odbornika. Prvo odoh do vage ispred hale sireva ali su me obavestili da se ta vaga ne koristi za „premeravanje“ odbornika već da malo procunjam oko i ispod nove gradske pijace. Tamo će biti održana licitacija nedostajućih odbornika ( komada 8). Nije bilo potrebe da se raspitujem ko je organizator pomenute licitacije-nalepljeni su novi plakati- Ima nade da sve bude kao pre ako kupimo osam odbornika.

Zahvaljujući prisutnom građanstvu saznadoh da je licitacija otkazana do daljnjeg-još uvek nije bilo prijavljenih odbornika za licitaciju. Zato, vraćajmo se na tekuća događanja drugog poluvremena osvajanja vlasti. Još malo o Ničićevom obraćanju „naciji“ Zaječara u emisiji N1 (BG TV).

Ničićev strateški plan je da ponovo bude kalif. To je možda i legalno i legitimno ali je potpuno nezdravo za sve nas. Da bi ostvario taj strateški plan on je napravio i taktički plan. A to je, što bi rekli u mom selu-Pozavađaj ih, razdvoji ih, proberi poslušne za sebe i zavladaj! Kaže Ničić- Neću da sarađujem (samo se on pita!) sa LDP-om i negativnim elementima iz SNS liste (Česmari i Labudovi). Mašala! Kad se to prevede dobijemo sledeću matematiku 18 iz Ničićeve liste, 4 iz DS-a i sedam iz SNS-a. Komotna većinica, nema da žulja preko stomaka. I , šta onda, pitate se vi? A ja kažem- ko ima najviše odbornika (18), pa ko će onda da bude kalif, odgovorite mi vi! Svestan sam da je zagonetka veoma teška ali znam da je narod u Zaječaru bistar i da je izvšeno skeniranje ove taktike. I kad se tome dodaju one dve milijarde koje je i Ničić počeo da traži (izgleda da se  setio kombinacije sefa) grad Zaječar će nezadrživo posrljati u „zlatnu eru prosperiteta“. Garant prestižemo S. Koreju.

Laknulo mi je kad sam u pomenutoj emisiji čuo i da se priprema da nam podari svog političkog naslednika, on je, veli Ničić  mator i vreme je da se povuče. Slutim da će aktivirati vinograd u Braćevcu (nema kod nas Povlenskih već samo Ničićevih magli) i da će Srbija dobiti novi vinski brend a sa njim i dinastiju. Mašala! Posle Krkobabića, Nikolića eto nama i Timočke dinastije! Nije to nepotizam, to je briga za narod.

I dok se naša udavača (Ničić) nudka na sve strane da se oženi a niko je ne traži da vidimo šta se događa u drugim taborima.

Danas nisam bio lenj te odšetah do DS-a na  konferenciju za novinare i tv snimatelje (pazi-snimatelji su glavni-ako te ne slika pa te puste na tv ti politički ne postojiš). Moram odmah da se požalim. Duboko su me razočarali! Prvi zvanični susret sa novinarima posle izbora, a dobro su prošli, te sam onako naivan (i priglup) očekivao pun astal đakonija: malo predjelance, rakijicu i kaficu i posle brdašce kao Rtanj lepog jagnjećeg pečenja koje će se zalivati dobrim našim pivcetom a ko želi i braćevačkim vinom! Ćorak, duplo golo! Koja je stipsa ovaj Ristović a i Stojadinović! Nije bilo ni vodice sa Tackove česme a česmari garantuju za kvalitet dubinskih voda. Dobismo po jednu hemijsku olovku sa potpisom Ristovića i to je sve!

Doduše, posluženje je bilo nikakvo ali je zato konferencija bila „jaka“. Sve mi se nešto čini da se mudrost kao kategorija polako pojavljuje u Zaječaru. Ristović je džentlemenski izjavio da su prvo na potezu oni koji imaju najviše odbornika, SNS i Pokret za Ničića. U slučaju da se oni ne dogovore  Ristović i ekipa su jako spremni da preuzmu odgovornost za Zaječar. Ova poruka, ako bude pravilno dešifrovana tamo gde treba, može biti od koristi većini građana. Dodajem da su na moje pitanje-Koliko košta jedan odbornik-odgovorili da idu u paketu i da o tome neće pregovarati sa novinarima već bez kamera i sa kim treba! Ostadoh ja bez provizije! A, taman sam hteo da postanem Vlada 10%. 

Sve u svemu, drami se ne nazire kraj, igrači se razigravaju, šalju se poruke a jedino još iz tabora SNS-a nema dimnih signala. Dok oni ne nabave vlažna drva i ne stigne šibica iz BG bićemo u mraku do daljnjeg.

Na kraju, ako me neko pita, a ne pita me, ako treba da biram između novih izbora tokom leta, zatim povratka Ničića na presto, ja bih se najrađe opredelio za konzilijum tri doktora. Prvi (ginekolog) će da porodi Ničića da dobijemo njegovog naslednika, drugi (pedijatar) će da se stara o dobrom zdravlju princa a treći (infektolog) će  ga (Ničića) osloboditi svih bubica koje su mu inficirale mozak te da se mane da uporno, kao gladno prase, srlja na fotelju gradonačelnika.

Da više nikad ne bude kao što je bilo pre. Sunca nam dajte!

27. 4. 2017.                                                                                 Vlado Madžoski

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Društvo Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *