Izložba radova sa takmičenja za najbolju dečiju karikaturu MALI PJER

U petak, 28. aprila, u Radul begovom konaku biće otvorena izložba najuspešnijih radova učenika osnovnih škola na opštinskom i okružnom takmičenju za najbolju dečiju karikaturu “Mali Pjer”. 

Otvaranje izložbe je u 18 sati, a organizator je Osnovna škola “Ljuba Nešić”, koja je bila domaćin prethodno održanih takmičenja, koja su deo Kalendara takmičenja i smotri osnovnih škola Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, i sprovode se u saradnji sa organizacijom Prijatelji dece Srbije. 

Na izložbi će biti predstavljeno oko 80 radova iz 8 osnovnih škola. Nakon prigodnog muzičkog programa i predstavljanja radova koju su ostvarili plasman na Republičko takmičenje, biće uručene diplome učenicima najuspešnijih radova.  

Cilj programa “Mali Pjer” je ostvarivanje pune slobode dečjeg likovnog izraza i podsticanje kreativnosti i afirmacija dece u ovoj specifičnoj oblasti likovne umetnosti, afirmacija likovnog obrazovanja i vaspitanja u celini.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *