Na festivalu “Zlatna nota” Zaječarac Mateja Vujić osvojio prvu nagradu

Na Međunarodnom festivalu “Zlatna nota” održanom proteklog vikenda u Donjem Milanovcu veliki uspeh ostvario je mladi gitarista Zaječarske muzičke škole Mateja Vujić,učenik 2. razreda  koji  je osvojio prvu nagradu  i proglašen je laureatom takmičenja. Osvojio je pehar i gitaru. Mateja je u klasi profesora gitare Stefana Šalarevića.

Na takmičenju su učestvovali učenici iz Majdanpeka, Donjeg Milanovca, Bora, Neogotina, Turn Severina (Rumunija), Knjaževca, Niša, Aleksinca, Trstenika, Požarevca i Zaječara.

Takmičare je ocenjivao petočlani žiri u sastavu  Boško Radojković ( predsednik žirija), Pavlović Draganče, Viktor Rosu ( Rumunija), Mladen Ničić i Stefan Šalarević.

Na takmičenju je učestvovalo preko 70 učesnika koji su bili podeljeni po kategorijama u zavisnosti od uzrasta. Prvih pet kategorija su bili učesnici osnovnih škola a šesta i sedma je bila za srednju školu, a kao posebna kategorija izdvojena je kamerna muzika.

Zaječarsku muzičku školu predstavljali su  učenici iz klasa profesora  Borisa Miloradovića i profesora Stefana Šalarevića.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *