NEZAPAMĆENI VANDALIZAM: OŠTEĆENA ČESMA KOD ZELENGORE (VIDEO)

Danas su građani prijavili da je česma u Hajduk Veljkovoj ulici, kod kafane Zelengora, iskrivljena i iščupana iz ležišta. Voda se razlivala po trotoaru, a prizor oštećene česme uznemirio je prolaznike. Vrlo brzo je reagovala dežurna ekipa zaječarskog Vodovoda i počela popravku oštećene česme.

Prema njihovim rečima, do oštećenja je moglo da dođe samo namerno ili ako se u toku noći dogodila saobraćajna nezgoda, pa je automobili udario u česmu. Naša redakcija je odmah kontaktirala PU Zaječar tražeči informacije o ovom incidentu i čim budemo dobili odgovor informisaćemo javnost.

Inače, ova česma je početkom februara 2015. godine presušila, a ponovo je potekla nakon upornih protesta građana i Udruženja Za česme, koje je utvrdilo da je uzrok presušivanje ove česme i još nekoliko drugih česama, arteska bušotina Hotela Srbija TIS, koja je u martu ove godine rešenjem Ministarstva rudarstva i enrgetike zatvorena.

Oko česme su se vrlo brzo okupili i članovi Udruženja Za česme, a predsednik udruženja Boban Pogarčić, nije isključio mogućnost da je ovaj vandalizam politički motivisan jer se desetak članova udruženja našlo na listi koalicije „Aleksandar Vučić – brže, jače, bolje“. Ovom prilikom Pogarčić je apelovao na Zaječarce da štite česme jer su one javno dobro i vlasništvo svih ljudi bez obzira na razlike.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *