Izricanje presude optuženom Vladici Rajkoviću iz Vratarnice, za dva ubistva i silovanje, 4. aprila (VIDEO)

Na današnjem nastavku suđenja okrivljenom Vladici Rajkoviću iz Vratarnice za ubistvo Dragane Stanković i ubistvo i silovanje trogodišnje Anđeline Stefanović; u Višem sudu u Zaječaru iznete su završne reči tužilaštva, advokata i odbrane, a sudija je izricanje presude zakazao za 4. april u 13 sati. Tužilaštvo i advokat oštećene porodice Stefanović zatražili su od suda da optuženog osudi na najvišu moguću kaznu od 40 godina zatvora.

 

U završnoj reči tužilaštvo je zatražilo od suda da okrivljenog Rajkovića za sva dela oglasi krivim i da mu s obzirom na težinu, posledice i način izvršenja odmeri kazne od 40 godina za ubistvo trogodišnje devojčice Anđeline Stefanović, za njeno silovanje 15 godina i 10 godina za ubistvo Dragane Stanković. 

Advokat porodice Stefanović, Maja Atanasković, tražila je maksimalne kazne, 40 godina za ubistvo Anđeline i 20 godina za silovanje.

“Kao što sam rekla u završnoj reči, to je dete koje je tek progovorilo, prohodalo, tek počelo da živi. Apsolutno mi je neshvatljivo da neko ima seksulane nagone i apsolutno mi je neshvatljivo da neko može da liši života dete od tri i po godine, dete koje nije n znalo šta mu se dešava, dete koe nije ni znalo da pruži otpor. Životno, mislim da svakom koje na bilo koji način bio uključen sa ovim što se desilo 9. jula 2016. ima mučno osećanje vezano za to i prosto neke slike, neke scene, neke reči ne mogu da mu izađu iz glave”, izjavila je Maja Atanasković.

Advokat Vladice Rajkovića je u završnoj reči molio sud da mu ublaži kaznu zbog smanjene uračunljivosti jer je bio pod dejstvom alkohola.

Sva četiri policajca, u svojstvu svedoka, negirali su primenu sile prema Rajkoviću prilikom privođenja, kako je okrivljeni izjavio na glavnom pretresu.

Osim policajaca, ispitan je i veštak Instituta za sudsku medicinu u Nišu koji je u potpunosti isključio mogućnost da su povrede mogle da nastanu na način na koji je Rajković opisao na pretresu 7. marta. 

Objavljivanje konačne presude Vladici Rajkoviću za ubistva i silovanje, zakazano je za 4. april u 13 sati.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *