Obezglavljene lutke u zaječarskom pozorištu (VIDEO)

Dečju predstavu “Ko je ovde kriv”, koju je trebalo da glumci Pozorišta Timočke krajine “Zoran Radmilović” u Zaječaru odigraju povodom Svetskog dana pozorišta, morali su da odlože iz bizarnog razloga. Neko je prethodnih dana ušao u hangar u kome zaječarsko pozorište čuva svoje rekvizite i lutkama koje se koriste u ovoj predstavi otkinuo glave koje je,  zajedno sa jednim dobošem odneo sa sobom. 

Pozorišta Timočke krajine “Zoran Radmilović” u Zaječaru ima puno problema i sa njima se bori već godinama, međutim ovaj poslednji, u kome je neko pokidao glave lutkama koje se koriste u dečijoj lutkarskoj predstavi koja je trebalo da bude odigrana povodom Svetskog dana pozorišta, predstavlja nešto što se ne pamti u pozorišnoj praksi, koja u Zaječaru datira još iz 19. veka.

Upravnik zaječarskog pozorišta, Davor Marušić ne može da shvati motiv ovog čina i dodaje da je šteta koja je načinjena mnogo je veća od materijalne. Lutke će biti popravljene, a ova dečija predstava će biti odigrana u novom terminu. 

Najčudnije je to što su uništene samo lutke koje se koriste u ovoj predstavi i to što hangar nije provaljen, nego je neko ušao sa ključem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *