SPASENE ZAJEČARSKE ČESME!!! ZAUVEK ZATVOREN ARTESKI BUNAR HOTELA SRBIJA-TIS (VIDEO)

Ministarstvo rudarstva i energetike danas je Udruženju „Za česme“ uputilo obaveštenje da je arteska bušotina Hotela „Srbija Tis“ sanirana, odnosno zatvorena. Uz obaveštenje, Udruženju „Za česme“ dostavljena je foto dokumentacija kao i izveštaj rudarsko-geološkog inspektora i firme koja je vršila stručni nadzor izvedenih radova. Na ovaj način otklonjen je uzrok presušivanja i zagađenja više arteskih česama u centru Zaječara.

Prema rečima predsednika Udruženja „Za česme“ Bobana Pogarčića, ovo je veliki uspeh građana Zaječara koji su dve godine zajedno sa aktivistima udruženja protestovali i odbranili najveće prirodno dobro našeg grada. Pogarčić kaže i to da će Udruženje insistirati na utvrđivanju krivične odgovornosti vlasnika Hotela, ali i da će se nastaviti aktivnosti na legalizaciji česama sve dok ne dobiju status koji zaslužuju. 

Udruženje „Za česme“ će ovim povodom organizovati niz skupova i manifestacija od kojih je prva u subotu, 18. marta, od 11 sati, na česmi na ostrvu u Hajduk Veljkovoj ulici. 

U nastavku možete pogledati izjavu predsednika Udruženja “Za česme” Bobana Pogarčića kao i dokumentarni film “KAP” o borbi Zaječaraca za zaštitu svojih česama.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *