“Borske šape” u saradnji sa opštinom i veterinarskom stanicom, u akciji na smanjenju lutalica u Boru (VIDEO)

Udruženje ljubitelja životinja “Borske šape” organizovaće naredne sedmice u većini osnovnih škola u Boru i selima, edukativna predavanja o “Pravima životinja i odgovornom vlasništvu”. Ovo borsko udruženje koje postoji tek nekoliko meseci, u saradnji sa lokalnom samoupravom, nastoji da se edukacijom i akcijama sterilizacije, smanji populacija lutalica u gradu. 

Psi lutalice su veliki problem, a samo ograničenje njihovog razmnožavanja može da im umanji broj na ulicama. Nije zanemarljiv ni iznos od više miliona dinara godišnje koji gradovi plaćaju zbog ujeda. Novoosnovano društvo “Borske šape” zajedno sa javnim preduzećem “3. oktobar” srovodi akciju “Uhvati, steriliši, pusti”, u okviru koje je od početka godine već 200 pasa prošlo tretman u ovom prihvatilištu.

Već 10-ak godina Zoohigijenska služba ovog borskog javnog preduzeća pokušava da se izbori sa problemom napuštenih pasa. U njihovoj Veterinarskoj ambulanti do kraja godine planira se sterilizacija još oko 600 lutalica. Izuzetno su zadovoljni saradnjom sa Borskim šapama i sada zajedno kreću u iznalaženje mogućnosti za proširenje kapaciteta.

Dragocen saradnik lokalne samouprave na ovom poslu je i Veterinarska stanica Bor gde se 22 sterilizacije pasa i mačaka mesečno ovde obavi besplatno zahvaljujući donaciji “Borskih šapa” i društva “Đurđevo” iz Vojvodine. 

Udruženje ljubitelja životinja “Borske šape” u saradnji sa Društvom za zaštitu životinja iz Đurđeva, organizovaće od 20. do 25. marta u većini osnovnih škola u Boru i selima, edukativna predavanja o “Pravima životinja i odgovornom vlasništvu”. Cilj je da se ukaže na problem napuštenih pasa i odakle potiče, jer je samo na taj način moguće i njegovo rešenje.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *