U utorak nastavak suđenja Vladici Rajkoviću, okrivljenom za dvostruko ubistvo i silovanje u Vratarnici

Glavni pretres na suđenju Vladici Rajkoviću koji se tereti za dvostruko ubistvo Dragane Stanković i Anđeline Stefanović biće održan sutra od 12 časova u Višem sudu u Zaječaru, Rajkoviću se inače sudi i za silovanje trogodišnje devojčice Anđeline. Tada će doći do ponovnog ispitivanja optuženog koji je na pripremnom ročištu pre dve nedelje negirao ubistvo Anđeline rekavši „da se ne oseća krivim“.  On je time praktično izmenio prvobitni iskaz dat pred višim tužiocem kada je priznao ubistvo male Anđeline.

Pravnu podršku s ciljem dobijanja maksimalne kazne za ubicu, porodici Stefanović pružila je Fondacija Tijana Jurić koja će pratiti ovaj slučaj do izricanja presude. Osnivač Fondacije, Igor Jurić, kaže da se ubicama i pedofilima mora stati na put.

– Kada pogledate koliko je u samo poslednje tri godine bilo ovakvih i sličnih slučajeva, moramo svi kao drušvo da se zapitamo da li je kazna od 40 godina dovoljna za monstrume koji ubijaju decu. Fondacija Tijana Jurić intenzivno radi na prevenciji, svakodnevno učimo decu kako da se zaštite, ali, s druge strane, ljude poput Dragana Đurića, Mališe Jevtovića, Darka Kostića, moramo zauvek odstraniti iz društva, skloniti ih s ulica. Čovek koji je ubio trogodišnje dete, Anđelinu Stefanović, u slučaju da dobije 40 godina zatvora, po isteku kazne imaće 67 godina. Kada znamo da je nedavno osuđeni pedofil iz Beograda Dragan Živanović sa 66 godina želeo da napastvuje devojčicu od 11 godina, šta možemo da očekujemo kada Anđelinin, i ostale ubice, izađu iz zatvora. Cilj je da ih zauvek sklonimo sa ulice, da to bude stvar od koje kao društvo ne moramo da se plašimo, kaže Igor Jurić. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *