Uskoro intenzivnije koncertne aktivnosti benda VACUUM. Predstavljanje albuma ‘Prologue’

Ako ste spremni da se prepustite jednom sjajnom instrumentalnom putovanju, toplo vam preporučujemo da preslušate album “Prologue” zaječarskog trija VACUUM. Grupa Vacuum iz Zaječara osnovana je marta  2014. godine u formi trija. Izvorna ideja, koja je kasnije i realizovana jeste kreiranje i izvođenje instrumentalne muzike kroz koju će biti implementirani uticaji alter rocka, punka, funka i elektronike.

Sadašnju postavu čine iskusni zaječarski muzičari Dejan Nikolić (gitara), Marko Ranđelović (bas gitara) i Ivan Andrejević (bubanj). Godinu i po nakon osnivanja Vacuum su snimili album pod imenom “Prologue” na kome se našlo devet instrumentalnih tema. “Prologue” je prvobitno objavljen u izdanju kultne hrvatske kuće Slušaj najglasnije, a potom se našao i u katalogu sve aktivnije etikete Nocturne media. Album je do sada naišao na pozitivne kritike recenzenata (Horvi: “…ako je samo ovo ‘prolog’ za nešto što tek treba doći, budućnost im je vrlo svijetlog grafikona išaranog brojnim amplitudama…“; Bane Lokner: „…prilično pametno ‘gospodare’ prostorom i atmosferom, i činjenica je da članovi postave poseduju evidentnu izvođačku energiju“) i publike.

Album “Prologue” donosi devet numera:

Vacuum – Prologue

01. Elf
02. Vacuum
03. Into the Night (India)
04. Beginning of the End
05. A Man on the Cliff
06. Lizard
07. Regrets (Rain Will Wash Tears Away)
08. Train
09. Faith Is Born

Nakon uvodnih nastupa u Zaječaru i okolini čija je ideja bila upoznavanje publike sa radom Vacuuma, od proleća 2017. očekuju se intenzivnije koncertne aktivnosti širom Srbije, te kasnije i susednih zemalja, u okviru koncertne promocije prvog albuma.

http://nocturnemagazine.net/vesti/14040/preslusajte-album-prologue-benda…

foto: Mikica Andrejić


Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *