SAOPŠTENJE ZA JAVNOST UDRUŽENJA “ZA ČESME”

Udruženje „Za česme” izražava zadovoljstvo zbog toga što se našlo na meti prljave i šizofrene političke kampanje koju predvodi portal Zaječaronlajn. Podsećamo javnost da se isto dogodilo i sredinom 2015. godine kada smo utvrdili razloge presušivanja arteskih česama u Zaječaru. I tada smo bili meta nebuloznih teorija koje su objavljivane i potpisivane lažnim imenima. Ovom prilikom se politička sluščad koja sebe naziva novinarima krije iza anonimnih pisama čitalaca.

Ovakav razvoj događaja za nas je očekivan i poželjan jer stepen mržnje koji se artikuliše protiv našeg Udruženja, isto kao i u ranijim slučajevima, samo potvrđuje da smo doneli dobru odluku, što smo podržali listu „ Aleksandar Vučić – brže jače bolje“.

Naglašavamo da su svi naši članovi, na listi najjače političke partije u Srbiji, nezavisni kandidati. Sama činjenica da je rukovodstvo SNS-a odlučilo da u Zaječaru na lokalnim izborima ne budu kandidovani oni koji su do sada vodili grad, a da se na njihovoj listi nađe čak devetoro naših članova koji su javno iznosili kritike na račun bivšeg gradonačelnika, govori o tome da postoji iskrena namera da u našem gradu dođe do toliko potrebnih promena.

Do sada smo se borili za javni interes na trgovima, česmama i na ulicama, a sada nam je namera da tu borbu nastavimo u saradnji sa najjačom političkom partijom u Srbiji kroz institucije lokalne vlasti, što je mnogo efikasniji i prirodniji način. To ne znači da smo postali deo partijske mašine, to znači da smo pronašli način da nas oni koji u Srbiji donose odluke, prepoznaju kao partnere koji su spremni da rade za svoj grad. To znači da smo spremni da preuzmemo odgovornost da radimo na rešavanju višedecenijskih problema u Zaječaru. Naravno, javnost će moći da o tome sudi kroz naše postupke i kroz rezultate našeg budućeg rada. Čini se da upravo to i plaši tajkunsko-politički lobi koji nam se obraća preko kvazi medija.

Zbog toga ne dozvoljavamo diskreditaciju odbrane arteskih česama koje su najveće dobro našeg grada. Jasno je da svako ko tvrdi da je očuvanje takvog resursa loše za naš grad i da je to šamar Zaječarcima, zapravo marioneta u rukama tajkuna i njihovih političkih privezaka. To je i razlog što nam se anonimno obraćaju.

Ipak, kao odgovorni ljudi uvek smo spremni da svakome ko nam se obrati imenom i prezimenom pružimo odgovor na svako pitanje. Sa druge strane onima kojima je posao da anonimno mrze više nećemo odgovarati, neka oni rade svoj posao, a mi ćemo naš.

 

LINK ZA FAJL » saopstenje_za_javnost_0.pdf


Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *