Raspodela donacija i predavanje Organizacije FAO u Negotinu

Do sredine marta Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO) sprovodi više aktivnosti u oblasti poljoprivrede u opštini Negotin. 

Nakon što je ove sedmice isporučeno seme kukuruza za 32 poljoprivrednika, naredne nedelje u periodu od 6. do 8. marta slede isporuke semena lucerke i crvene deteline za 28 poljoprivrednika, kao i isporuka 24 tone mineralnog đubriva za domaćinstva koja su dobila kukuruz i detelinu. 

Kada je reč o isporuci semena, poljoprivrednici dobijaju, u skladu sa svojim potrebama i prethodnom proizvodnjom, po 2 setvene jedinice kukuruza, ili 20 kg lucerke ili crvene deteline, dok će svi poljoprivrednici uz semena dobiti i po 400 kilograma đubriva. Ukupna vrednost isporučenih semena i đubriva za opštinu Negotin iznosiće preko 1,4 miliona dinara. 

Kada je reč o FAO obukama za poljoprivrednike, u petak, 3. marta, u Negotinu će biti održana obuka o “Upravljanju poljoprivrednim gazdinstvima u uslovima klimatskih promena”. 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *