Jednočasovni štrajk radnika JKP “Vodovod” u Zaječaru (VIDEO)

Radnici Javno komunalnog preduzeća „Vodovod” Zaječar danas su organizovali jednočasovni štrajk upozorenja u krugu upravne zgrade preduzeća. Zahtevi zaposlenih su: isplata zaostalih zarada za prethodna četiri meseca, tako što bi se od marta isplaćivala po jedna i po plata mesečno dok se ne postigne redovnost. Takođe, radnici zahtevaju da osnivač i nadležne institucije obave kontrolu zakonitosti poslovanja „Vodovoda“, kao i da poslodavac i osnivač obnove zastarelu opremu koja je na ivici pogonske spremnosti, poprave glavni cevovod do Fabrike vode koji na više mesta propušta vodu i još neke popravke. 

Prema rečima predstavnika sindikata, ni osnivač ni rukovodstvo nisu odgovorili na zahteve štrajkača, pa radnici predlažu generalni štrajk.

Pokušali smo da kontaktiramo direktora „Vodovoda“ Marka Paunovića za koga su nam rekli da je službeno odsutan, a i odbio je naš telefonski poziv.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *