Fondacija Tijana Jurić: Vladica Rajković promenio iskaz – negira da je ubio Anđelinu Stefanović (3) iz Vratarnice

Vladica Rajković iz sela Vratarnica optužen da je 10. jula prošle godine ubio trogodišnju Anđelinu Stefanović izjavio je danas na pripremnom ročištu u Višem sudu u Zaječaru da nije ubio dete. Rajković je time praktično izmenio prvobitni iskaz dat pred višim tužiocem kada je priznao ubistvo male Anđeline.

On je danas u sudnici izjavio da je u prvobitnom iskazu priznao ubistvo pod pritiskom, i dodao da se ne oseća krivim.

Vladici Rajkoviću se optužnicom Višeg tužilaštva stavljaju na teret tri krivična dela – krivično delo teško ubistvo maloletne Anđeline Stefanović, silovanje maloletne Anđeline Stefanović, i ubistvo Dragane Nikolić.

-On je danas priznao ubistvo Dragane Stanković 18. juna 2016. godine, ali je negirao silovanje i ubistvo maloletne Anđeline Stefanović, i dodao da će se o tome izjasniti na glavnom pretresu, rekla je po izlasku iz suda advokat Maja Atanasković, pravna zastupnica porodice Stefanović, angažovana od strane Fondacije Tijana Jurić.

Sud je za 7. mart zakazao glavni pretres i ponovno ispitivanje optuženog, ali i svih svedoka ovog monstruoznog čina.

– Da li će se raditi dopunska veštačenja, odrediće se nakon saslušanja osumnjičenog. Obdukcioni nalaz pokazuje da je žrtva imala teške telesne povrede opasne po život i da je silovana, rekla je Atanasković dodavši da je svaka kazna ispod 40 godina je nezadovoljavajuća krivična sankcija sa aspekta prevencije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *