Osumnjičeni za dvostruko ubistvo u Vratarnici Vladica Rajković, danas prvi put pred sudijom Višeg suda u Zaječaru (VIDEO)

Danas je u Višem sudu u Zaječaru, pred sudijom Ivanom Bogdanovićem, održano pripremno ročište optuženom Vladici Rajkoviću (28) iz Vratarnice, za dvostruko ubistvo. On je početkom jula 2016. silovao i monstruozno ubio trogodišnju Anđelinu Stefanović, a kako se ispostavilo, mesec dana ranije ubio je i četrdesetšestogodišnju Draganu Stanković, takođe iz ovog zaječarskog sela. 

Pre početka današnjeg ročišta, ispred Višeg suda u Zaječaru zatekli smo majku ubijene devojčice Danijelu Stefanović i ostale članove porodice – ujaka, tetku i babu koji su nam rekli da ne postoji adekvatna kazna za takav zločin, ali veruju da će ubica biti osuđen na 40 godina zatvora koliko je najviša kazna u Srbiji za ubistvo.

Uz porodicu Stefanović danas je bio i Igor Jurić iz Subotice, otac ubijene devojke Tijane Jurić. On je rekao da je preko Fondacije “Tijane Jurić”, angažovana najbolja beogradska advokatska kancelarija za porodicu male Anđeline iz Vratarnice i da će biti uz njih sve do okončanja ovog procesa, odnosno izricanja najstrože kazne za optuženog.

Kako saznajemo, naredno ročište biće održano za 10-ak dana.  

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *