Večeras u Zaječaru stand-up komedija “O nezaposlenima sve najbolje”

Stand-up komedija ponovo u Omladinskom centru! Zaječarci će imati priliku da pogledaju predstavu “O nezaposlenima sve najbolje” u sredu, 15. februara od 20 sati u izvođenju komičara organizacije Standup.rs. Ulaz je besplatan!

Reč je o tematskoj predstavi koja govori o onome što pogađa najveći broj naročito mladih ljudi u Srbiji, a to je velika nezaposlenost. Često čak i oni koji rade, za svoj rad dobijaju apsurdno male plate za koje “ne znaš da li da se smeješ ili da plačeš”. Kako od ta dva biraju smeh, a i kako se i sami dovijaju za egzistenciju, Nenad, Miloš i Raša su osmislili show koji će vas nasmejati a možda i zamisliti.

Nenad Stefanovski je rođen u Skoplju, ali je odrastao pored Trijumfalne kapije – u Skoplju. Stand up komičar, sin, brat, dečko i još nekoliko hazarderskih zanimanja. Ima potrebu da svima sve kaže i zato su javni nastupi nešto što ga najviše ispunjava. Nada se da će jednog dana nastupati u Berlinu isključivo zbog nemačkog državljanstva. Iako je iz Makedonije zna svih 6 padeža. Ne volontira već godinama jer su plate izuzetno niske.

Miloš Radojković studirao ekonomiju oko deceniju, tačnije Vekonomiju. Da je Žarko Laušević verovatno bi napisao knjigu “Godina prođe, fakultet nikad”. Iako je diplomirani ekonomista, usled toliko posla u Srbiji za svoju struku, radi sezonski na Aljasci. Ne žali se jer je u fabrici u kojoj su najbolje ribe na svetu i hiljade prolaze kroz njegove ruke. Fabrika se bavi obradom divljeg lososa. Kad nije u ribi, bavi se stendap komedijom. Stand Up komedija je po njemu idealan posao, jer ti niko ne zamera što se provlačiš na foru. 

Raša Nestorović je apsolvent već pet godina, apstinent dvadeset i pet. Ako ovim tempom nastavi da daje ispite pre će dobiti penzioni ček nego diplomu. Pod uslovom da vam za gubljenje vremena na internetu teče radni staž. Neće da prijavljuje ispite jer nije drukara, a kad mu je majka rekla: „Samo da završiš fakultet, pa mogu da umrem“, počeo je ozbiljnije da uči.

Ova predstava je nastala u okviru projekta udruženja Vido i organizacije Standup.rs, uz podršku Trag fondacije i Nacionalne koalicije za decentralizaciju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *