U RARIS-u o pregovorima za članstvo u EU (VIDEO)

Danas je u prostorijama RARIS–a održan skup o tome „Gde smo u procesu pregovora za članstvo u EU“. Na skupu su bili predstavljeni izveštaj Evropske komisije o Srbiji za 2016. godinu i rezolucija Evropskog parlamenta o napretku Srbije. Ceo događaj organizovan je u saradnji sa Beogradskom otvorenom školom.

RARIS nastavlja da prati proces Evropskih integracija u našem društvu jer građani Istočne Srbije treba da znaju dokle se stiglo u tom procesu. Navršene su 3 godine od početka pregovara i pravi se osvrt šta je od poglavlja otvoreno i šta možemo da očekujemo u narednom periodu.

U Beogradskoj otvorenoj školi smatraju da pregovore ne smemo da shvatimo kao administrativno činovničku stvar u kojoj učestvuju naši i evropski službenici jer ako tako pristupimo pregovorima gubimo šansu da korenito promenimo i unapredimo različite oblasti našeg javnog života.

Postoji interesovanje u našem društvu za razvitkom, ali vlasti i pregovarači ne rade dovoljno da građanima Srbije objasne oko čega pregovaraju i kako će se sve to odnositi na njih. Pregovori su jako bitni jer se radi o našoj zivotnoj sredini, vodi, rekama, planinama, samom tržištu, javnim nabavkama i svemu što kasnije može da ima uticaj na život svih građana.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Društvo Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *