Poziv za uvođenje u vojnu evidenciju

Ministarstvo odbrane Republike Srbije objavilo je opšti poziv za uvođenje u vojnu evidenciju. Poziv se odnosi na sva lica muškog pola, državljane Republike Srbije, rođena 1999, godine i starijih godišta, koja nisu uvedena u vojnu evidenciju.

Ova lica sa terirorije opštine Majdanpek, treba da se jave u Centar Ministarsva odbrane za lokalnu samoupravu Majdanpek, u ulici Svetog Save BB, na trećem spratu, kancelarija broj 32. Uvođenje u vojnu evidenciju vršiće se svakog radnog dana do 28.  februara 2017. godine, u vremenu od 9 do 15 časova.

Regrut koji se uvodi u vojnu evidenciju treba da ponese ličnu kartu. Ukoliko je ne poseduje na uvid mora da ponese drugu javnu ispravu iz koje se može utvrditi identitet, a u inostranstvu – važeću putnu ispravu. Regruti koji borave u inostranstvu dužni su da se radi uvođenja u vojnu evidenciju, jave nadležnom diplomatsko-konzularnom predstavništvu Republike Srbije. Detaljnije informacije o uvođenju u vojnu evidenciju mogu se naći na sajtu Ministarstva odbrane mod.gov.rs gde se možete i preuzeti Upitnik za uvođenje regruta u vojnu evidenciju (Obrazac Vob-0).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *