Učenici Tehničke škole u Zaječaru Prvaci dizajna i programiranja robota na Državnom turniru FLL-a

Učenici Tehničke škole u Zaječaru ove godine su prvi put  učestvovali na Državnom turniru i finalu FLL sezone 2016/17 i osvojili nagradu u kategoriji “Prvak dizajna i programiranja robota”. 

Ekipu zaječarske Tehničke škole činili su učenici prvog razreda obrazovnog profila elektrotehničar informacionih tehnologija – ogled: Glišić Anđela, Drugarinović Nikola, Janković Matija, Mihajlović Marko, Mihajlović Petar, Ristić Nikola, Stanojlović Miloš i Čebuković Lazar. Mentori ekipe su bili profesori Dragan Manojlović i Dejan Dačić.

FIRST® LEGO® League (FLL) je istraživački program za decu uzrasta od 9 do 16 godina koji je kreiran da decu zainteresuje za nauku i tehnologiju i uči ih važnim i korisnim životnim veštinama. Tema ovogodišnjeg takmičenja nosi naziv Životinjski saveznici i predstavlja istraživanje odnosa između ljudi i životinja.

Takmičenje je održano u Naučno tehnološkom parku u Beogradu, na takmičenju je učestvovalo 16 ekipa, a organizator takmičenja je bio EduLab .

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *