SNIMAK JOŠ ČETIRI MASOVNE TUČE ZAJEČARSKIH SREDNJOŠKOLACA. ZA MEDIA UPOZORAVA: NASILJE NIJE DEČIJA IGRA!!! (VIDEO)

Nakon što je Za media 19. januara zabeležila i objavila snimak masovne tuče srednjoškolaca, koji je šokirao čitavu Srbiju, u Zaječaru se dogodio suprotan efekat, javnost je bila šokirana drskošću nas novinara da “dečiju igru” na snegu proglasimo masovnom tučom. 

Ispostavilo se da smo otvorili Pandorinu kutiju iz koje su iskočili svi oni koji bi nasilje da opravdaju, koji se nasilju dive, koji bi da po kratkom postupku presude onima koji misle i rade drugačije. Odmah smo se našli na meti ozbiljnih pretnji i uvreda na društvenim mrežama i lokalnim portalima. 

Oglasila se otvorenim pismom i Dragana Rašić, profesorka sociologije u zaječarskoj Gimnaziji, štiteći đake koji su se “samo igrali” na snegu, od nas “senzacionalističkih” novinara koji smo ih, kako kaže grubo zloupotrebili. Međutim čini se da se profesorka nije oglasila dece radi, već sebe i svojih kolega radi, koji su se čitave prošle nedelje zabavljali posmatrajući kroz prozor razdragano “momačko grudvanje”, kako je okarakterisala masovno pesničenje i šutiranje…

Kao i uvek do sada u ovakvim prilikama odgovorićemo činjenicama i objavićemo video zapise još četiri masovne tuče, koje su se dogodile u toku jednog odmora u srednjoškolskom centru u Zaječaru u sredu 18.1.2017.godine. Tuče je mobilnim telefonom zabeležio jedan od učenika sa prozora Tehničke škole.

Prema saznanjima Za media portala u svakodnevnim masovnim tučama u zaječarskom srednjoškolskom centru je bilo preloma ruku i nogu, a razbijeni nosevi i arkade su najnormalnija pojava. 

Zbog ovih uznemirujućih saznanja naša medijska kuća javno postavlja odgovornima u srednjim školama, u PU Zaječar i Ministarstvu prosvete sledeća pitanja:

1. Koliko je bilo lakših i težih telesnih povreda đaka u masovnim tučama u zaječarskom srednjoškolskom centru?

2. Koliko je bilo ovakvih tuča?

3. Kako je regovao školski policajac i da li je uopšte bio prisutan? 

4. Šta su radili profesori i direktori osim što su kroz prozor uživali u prizoru razigranih đaka na snegu i to snimali mobilnim telefonima?

Na odgovorima ćemo insistirati u ime svih onih kojima masovne tuče nisu dečija igra, u ime sve one dece koja se ne bi igrala na taj način ali ne smeju da kažu, u ime svih žrtava vršnjačkog nasilja, u ime svih roditelja koji su zabrinuti za bezbednost svoje dece.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *