Gudački kvartet ANIME ponovo u Zaječaru

U Zaječaru će u ponedeljak, 23. januara, celovečernji koncert prirediti pijanistkinja Tea Andrijić i gudački kvartet Anime. Koncert će biti održan u sali muzičke škole “Stevan Mokranjac”, a na programu su dela Gustava Malera i Johanesa Bramsa. Početak koncerta je u 20 sati.

Gudački kvartet Anime čine violinistkinje Dušica Mladenović i Mina Mladenović, violistkinja Marina Popović i violončelistkinja Teodora Nikolić.

Sastav postoji od februara 2013. godine i izvodi dela klasične muzike. Prvi zajednički nastup imale su na koncertu povodom svečanog otvaranja takmičenja “Mladi virtuoz” u MŠ “Petar Konjović” u Beogradu. 2014. godinu je obeležio niz celovečernjih koncerata po gradovima Srbije, u Beogradu, Zaječaru, Čačku. Imale su zapažena gostovanja u emisiji “Susretanja”, nastup na festivalu FRONT i nastup na koncertu povodom 45. rođendana “Radio 202” koji je išao uživo u okviru emisije Dragstor ozbiljne muzike. U decembru 2014. članice kvareteta su realizovale prvi samostalni projekat “Beograd voli klasiku” u okviru koga su održani koncerti i predavanja za decu u Kulturnom centru Čukarica i Domu kulture Studentski grad.

P R O G R A M:

Gustav Maler: Klavirski kvartet, a-moll Allegro

Johanes Brams: Klavirski kvintet, op. 34, f-moll

Allegro non troppo Andante un poco adagio Scherzo : Allegro

Poco sostenuto – Allegro non troppo – Presto non troppo

 

Fotografije: Predrag Mijailović


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *