Stanje na putevima u istočnoj Srbiji u petak, 20. januara

U istočnoj Srbiji je ovog jutra, 20. januara, pretežno oblačno vreme. Sneg slabog do umerenog intenziteta pada u okolini Lukova. Vidljivost na putevima je dobra osim na pravcu Paraćin-Zaječar ( Čestobrodica ) na oko 30-50 m gde duva jak istočni vetar koji uz sneg stvara vejavicu.

Kolovozi I prioriteta su mokri mestimično pod raskvašenim snegom 1-3 cm. Putevi II prioriteta uglavnom su pod snegom do 5 cm, uz mestimične nanose do pola metra. Kolovozi III prioriteta uglavnom su pod snegom do 5 cm, mestimično i preko 10 cm (u višim predelima), takođe uz mestimične nanose do pola metra.

Na deonicama Grza – Bogovinska petlja i Bor-Zaječar obavezna je upotreba lanaca za vozila na motorni pogon koja vuku priključna vozila ili poluprikolicu.

Na deonici od raskrsnice za Rujište do Nikolinca i dalje je obustavljen saobraćaj zbog jakog vetra koji je duvao prethodnih dana i zbog formiranih nanosa snega do 2 metra, međutim na pomenutoj deonici nema naseljenih mesta tako da niko nije ugrožen. Očekuje se da put bude prohodan u toku dana.

Prema informacijama koje smo dobili od Preduzeća za puteve Zaječar noćas su ekipe raščišćavale puteve u salaškom kraju, takođe su se uklanjali snežni nanosi na putu ka Velikom Jasenovcu i čišćeni su putevi ka Vrbici, Stubalu, Zagrađu, Vratarnici, Borovcu, Malom Izvoru, Selački pa do manastira Suvodol.

U gradu su čišćene ulice prvog i drugog prioriteta, nakon čega je kolovoz posipan putnom solju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *