Stanje na putevima za sredu, 18. januar

Prema izveštaju Odeljenja za vanredne situacije Zaječar sneg umerenog intenziteta pada na teritoriji Zaječara i Knjaževca a duva i umeren do jak vetar. Na snazi je treći stepen pripravnosti, na putevima prvog prioriteta ima raskvašenog snega do 3 cm a na putevima drugog prioriteta ima snega visine od 3 do 5 cm i ima mestimično nanosa. Na kolovozu trećeg prioriteta u višim predelima sneg dostiže i 10 cm, takođe povremeno ima nanosa. Vidljivost je smanjena, naročito na putu Paraćin-Zaječar na oko 40 m, uz jak istočni vetar.

Zbog snežnih padavina i leda na ulicama Preduzeće za puteve Zaječar preventivno posipa so na ulicama prvog prioriteta i kritičnim mestima u gradu i čiste sneg na lokalnim putevima prvog prioriteta. Dva kamiona će ići u obilazak i čišćenje opštinskih i lokalnih  puteva u Salaškom delu:

– prvi kamion ide putem V. Jasikova-M. Jasikova-Glogovica-Salaš-Metriš-Brusnik Ž. stanica-Tabakovac, u povratku V. Jasikova-Glogovica-Salaš

– drugi kamion ide sledećom trasom,  V. Jasikova-Salaš-Metriš-Klenovac-Brusnik-Tabakovac i vraća se istom relacijom nazad.

Jedan kamion sa solanom ide pravcem Vrbica-Stubal-Marinovac-Zagradje-Vratarnica gde će se posipati mešavine rizle i putne soli. Takođe se obilazi deonica Bratujevac-Leskovac, Gornja Bela Reka-Lenovac.

Zbog vetra i konstantnih snežnih padavina na putevima u Salaškom delu ima snežnih nanosa.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *