Stanje na putevima za utorak, 17. januar

Na putu IB36  Paraćin-Zaječar-Vrška Čuka uvedena je zabrana kretanja za vozila na motorni pogon koja vuku priključna vozila ili poluprikolicu.  Zbog nekorišćenja i neposedovanja zimske opreme nesavesnih vozača ovih vozila,  onemogućeno je efektivno održavanje kolovoza pri teškim vremenskim uslovima praćenim jakim snežnim padavinama i vetrom koji stvara snežne nanose na kolovozu, obaveštavaju iz Odeljenja za vanredne situacije u Zaječaru.

Prema njihovom izveštaju, sneg umerenog intenziteta pada na teritoriji koju čisti PZP Zaječar, a padavine su praćene i jakim vetrom. 

Kolovozi prvog prioriteta su mokri i mestimično pod snegom visine do 2 cm, putevi drugog i trećeg prioriteta su takođe pod snegom koji dostiže 5 cm. 

Vidljivost je smanjena posebno na putu Zaječar-Paraćin na 40-50 metara, i na ovom području duva jak istočni vetar. 

Povremeno ima sitnih odrona duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima i zasecima, najviše na Đerdapskoj magistrali. Moguće je mestimično poleđivanje kolovoza usled niskih temperatura. Uveden je treći stepen pripravnosti.

Prema izveštaju PZP Zaječar zbog snežnih padavina i leda na ulicama  obavlja se preventivno posipanje soli na ulicama 1. prioriteta i kritičnim mestima u gradu i čišćenje snega na lokalnim putevima 1. prioriteta. Dva kamiona ce ići u obilazak i čišćenje opštinskih-lokalnih  puteva u Salaškom delu i to sledećem rasporedu:

Prvi kamion: V. Jasikova – M. Jasikova – Glogovica – Salaš – Metriš – Brusnik Ž. stanica – Tabakovac, u povratku V. Jasikova – Glogovica – Salaš.

Drugi kamion ide sledećom trasom: V. Jasikova – Salaš – Mertiš – Klenovac – Brusnik – Tabakovac i vraća se istom relacijom nazad.

Jedan kamion sa solanom ide pravcem Vrbica-Stubal-Marinovac-Zagradje- Vratarnica, gde će se posipati mešavina rizle i putne soli.

Za danas je planiran i obilazak deonice Bratujevac-Leskovac Gornja Bela Reka-Lenovac.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *