Napušteni psi u Zaječaru uginuli od hladnoće

Udruženje Beta iz Zaječara objavilo je na društvenim mrežama slike zaleđenih pasa, koji su uginuli od hladnoće. Oni su apelovali na sve koji mogu da pomognu psima, koji veoma teško podnose hladnoću, ali koji imaju problem i sa hranom i tekućom vodom za piće.

Njihov apel, prenosimo u celosti:

“Ovo su zaječarski psi. Neki su bili zaječarski psi. Sada su uginuli od hladnoće. Ove pse je čovek izbacio na ulicu. Oni nisu na ulici svojom voljom, te je i njima potrebna pažnja i pomoć u ovim ekstremno hladnim uslovima.

Kao i našim ugroženim građanima, napuštenim psima treba voda, hrana ili bilo kakvo sklonište. Ukoliko ste vlasnik lokala, otvorite vrata za jednu napuštenu životinju, neće vam smetati sigurno, samo dok prođu hladni dani. Ukoliko živite u zgradi u kojoj ljudi vole životinje, pustite ih u haustor. Ponesite flašu vode i napojite ih kada ih vidite na ulici, jer od leda ne mogu da nađu tekuću vodu. Nahranite ih, makar hlebom. Oni će vam se sigurno zahvaliti.

Volonteri Udruženja “BETA” svakodnevno rade na sklanjanju životinja sa ulica, ali je toliko novih napuštenih od strane čoveka da je nemoguće zbrinuti ih sve.

Nadamo se da će kaznena politika za izbacivanje životinja na ulicu početi da se sprovodi, te da na ulicama Zaječara ne gledamo napuštene životinje po zimi, ali ni leti.”

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *