Sneg ponovo pada, putevi su prohodni, ali se saobraćaj otežano odvija

Prema podacima odeljenja za vanredne situacije u Zaječaru, na području Timočke krajine je oblačno, pada slab sneg i duva jak severozapadni vetar. Na kolovozima prvog prioriteta ima snega od 1-3 cm, uz delimične snežne nanose do pola metra. Snega od 10-15 cm ima na putevima drugog i trećeg prioriteta i tamo su mogući snežni nanosi do 2 metra.

Moguća su i mestimična poleđivanja puteva usled niskih temperatura, a povremeno ima ledenica u tunelima na Đerdapskoj magistrali.

Zbog smetova povremeno je u prekidu saobraćaj na deonici Negotin-Radujevac-Prahovo. Kamionima sa prikolicom i šleperima zabranjeno je kretanje preko prevoja Tresibaba, Golo brdo, Boljetinsko brdo, Popadija, Crni vrh, Kalna-Babin zub, cela teritorija Majdanpeka, granični prelaz Vrška Čuka. 

Prema informacijama iz Štrabaga, svi državni putevi su prohodni, a na terenu je preko 30 vozila ovog preduzeća. Zbog jakog vetra od početka ovog ledenog talasa ima problema na deonicama Halovo-Šipikovo i Lenovac-Lasovo, ali su ekipe stalno na terenu i čiste smetove.

Iz Gradske uprave Zaječar od nadzornog organa za zimsko održavanje puteva Dragana Avramovića saznajemo da su svi autobusi stigli do odredišta u selima. Najkritičnija su prethodnih dana bila podtupižnička sela, juče i noćas je očišćena i tupižnička strana prema Marinovcu, Zagrađu, Selačkoj, Borovcu do Vratarnice. 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *