Putari se probili do svih zaječarskih sela, na snazi 3. stepen pripravnosti (VIDEO)

Sneg koji je juče padao na teritoriji Timočke krajine napravio je mnogo problema vozačima i putarima, a vetar je pravio snežne nanose visine i do jednog metra. Prema rečima Dragana Avramovića, ispred nadzornog organa za zimsko održavanje puteva na teritoriji grada Zaječara, uz velike napore, putari, koji su tokom jučerašnjeg dana potrošili 20 tona soli, su se tek danas probili do svih sela.

Prema podacima Sektora za vanredne situacije, na putevima prvog prioriteta snega ima u visini od 5 do 10 centimetara, a na putevima drugog i trećeg prioriteta preko 10. Vetar na prevojima i dalje pravi snežne nanose, ali ih putari redovno čiste. Zbog temperatura koje ni u najtoplijem delu dana nisu prešle minus 10 stepeni, moguće je i mestimično zaleđivanje kolovoza, čak i na deonicama gde su putari bacili so, pa je i dalje na snazi treći stepen pripravnosti, a vozačima se preporučuje oprez i upotreba zimske opreme.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *