Formirana nova odbornička grupa u Skupštini grada Zaječara (VIDEO)

Danas je održana sednica Skupštine grada Zaječara na kojoj su  odbornici obavešteni da je formirana nova odbornička grupa “Svi za Zaječar” koju čini 6 članova a njen šef je Saša Radulović. Među ostalih pet je bivši predsednik Skupštine, Saša Mirković, zatim Dejan Zdravković, Sanja Petrović, Vesna Mitrović i Saša Jovanović.

 

Veću polemiku na sednici  izazvao je pretres Predloga odluke o dopuni odluke o osnivanju Javnog komunalnog preduzeća “Zaječarparking” jer su odbornici opozicije izrazili sumnju da ovo preduzeće ima kapacitete i kadrove za naknadno dodate delatnosti. Za novog predsednika Gradske komisije postavljena je Slavka Stojanović a Bojan Trandafilović  imenovan je  za direktora Javnog komunalnog preduzeća “Higijena”.

 

Tema sednice bio je i Budžetski fond za zaštitu životne sredine grada Zaječara za 2017. godinu, Odluka o snabdevanju vodom za piće, zatim izmena rešenja o obrazovanju Komisije za planove grada, kao i promena članova Nadzornog odbora biblioteke i Školskog odbora Gimnazije. Ove tačke su usvojene , dok poslednja tačka koja se tiče izmene Etičkog kodeksa ponašanja lokalnih funkcionera nije dobila većinsku podršku odbornika.

 

Ovaj prilog sufinansiran je sredstvima Grada Zaječara a stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *