Brstini uručena nagrada “Zoran Radmilović” na završetku 25. Zoranovih dana (VIDEO)

Laureat 25. „Dana Zorana Radmilovića“ u Zaječaru je glumac Branimir Brstina, kome je nagrada za glumca festivala koja nosi Radmilovićevo ime pripala za ulogu u predstavi „Makbet“ Ateljea 212. 

“Branimir Brstina je snagom svog dara i ogromnom energijom, ostvario je ulogu dostojnu velikog Zorana Ramilovića. Njegov Dankan u Makbetu je, s jedne  strane bio ubedljiva Joneskova replika na Šekspira, a sa druge slika i prilika ovovremenih vladara“, obrazložili su članovi žirija svoju jednoglasnu odluku da Brstina ponese statuetu slavnog Radmilovića. 

Igor Bojović, direktor Pozorišta Boško Buha primio je nagradu za najbolju predstavu po oceni publike za komad „39 stepenika“, a žiri koji je donosio odluku o likovnosti predstave priznanje koje nosi ime zaječarskog scenografa Krstomira Milovanovića, dodelila je takođe predstavi „39 stepenika“. 

U čast nagrađenih, poslednje večeri festivala publika je gledala komad “Frenki i Džoni” u koprodukciji Narodnog pozorišta u Beogradu i pozorišta u Somboru. 

Tokom proteklih nedelju dana pozorišna publika u Zaječaru imala je priliku da vidi ukupno 8 predstava teatara iz Beograda, Bugarske, Niša, Banja Luke i Zaječara.

 

Ovaj prilog sufinansiran je sredstvima Grada Zaječara a stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *