Branimir Brstina laureat 25. Dana Zorana Radmilovića

Nagrada Zoran Radmilović, za najboljeg glumca 25. “Dana Zorana Radmilovića” pripala je BRANIMIRU BRSTINI  za ulogu Dankana u predstavi “MAKBET”, po tekstu Ežena Joneska u reziji Anđelke Nikolić, Ateljea 212.

Žiri 25. Dana Zorana Radmilovića, koji je radio u sastavu Milija Vuković, glumac (predsednik), Miloš Latinović, književnik, i Željko Hubač, dramski pisac, na sednici održanoj 16. decembra 2016. godine, jednoglasno je odlučio da Nagradu „Zoran Radmilović“ za najboljeg glumca Festivala dobije BRANIMIR BRSTINA.

Branimir Brstina je snagom svog dara i ogromnom energijom, bravurozno predvodeći glumački ansambl, ostvario ulogu dostojnu velikog Zorana Ramilovića. Podjednako uverljiv kao uplašeni vlastodržac, osioni vladar, surovi egzekutor i izmanipulisani muškarac, Brstina je pametno odabranim glumačkim sredstvima demonstrirao svu slojevitost i moć svog glumačkog izraza. Njegov Dankan je, s jedne strane, bio ubedljiva Joneskova replika na Šekspira, a sa druge  slika i prilika ovovremenih vladara.

Predstavu “39 STEPENIKA” Pozorišta Boško Buha, publika je ocenila kao najbolju na ovogodišnjim “Zoranovim danima”, a ovoj predstavi pripalo je još jedno priznanje koje nosi ime nekadašnjeg zaječarskog scenografa Krstomira Milovanovića za vizuelni identitet. 

Nagrade će biti uručene večeras, na zatvaranju festivala.

 

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *