Bugarski glumac Dimo Dimov osvojio “Zoranov brk” (FOTO)

“JEDAN DŽEKON VIŠKA” DRAMSKOG TEATRA “RAČO STOJANOV” IZ GABROVA (BUGARSKA) ODUŠEVIO ZAJEČARSKU PUBLIKU NA 25. ZORANOVIM DANIMA – NASTAVAK SARADNJE DVA TEATRA – ZORANOV BRK OTIŠAO U RUKE DIMO DIMOVA

“Jedan Džekson viška” Dramskog teatra “Račo Stojanov” iz Gabrova u Bugarskoj, po tekstu Artura Nufilda u režiji Nevene Miteve, je divna komedija situacije. Usred noći ljubavna igra između Nensi i Fil je u punom zamahu. Ali na opšte zaprepašćenje muž joj se iznenada vratio. Publika je imala priliku da vidi kako će pobeći preljubnici? 

Publika je gledajući ovu predstavu  uživala, smejala se i aplaudirala na otvorenoj sceni iz slike u sliku. Jezička barijera ne postoji. Sve u svemu videli smo urnebesnu komediju, komediju situacije u kojoj je možda i ceo ansambl zaslužio Zoranov brk. Pa ipak žiri je odlučio da “brk” dodeli Dimo Dimovu.

“Jako sam prijatno iznenađen i svakako nisam očekivao ovu nagradu. Zaječarska publika je divna i bilo je lepo igrati za njih večeras ovde. Prvi put, ne i poslednji, nadam se!”

Nevena Miteva, reditelj komada i upravnik teatra u Gabrovu, izrazila je zadovoljstvo zbog gostovanja u Zaječaru i dodala da će zaječarsko pozorište gostovati na međunarodnom pozorišnom festivalu sledeće godine u Bugarskoj i kako ovo nije njihovo prvo gostovanje ovde. Oni su 2004. godine učestvovali na ovoj manifestaciji i upoznati su sa likom i delom Zorana Radmilovića. Tako da ovo gostovanje predstavlja nastavak jedne uspešne i plodne saradnje ova dva teatra. 

Pete večeri, u sredu 14. decembra, pozorišni festival u Zaječaru ugostiće Banjalučane sa predstavom “SINOVI UMIRU PRVI”, koju je po tekstu Mate Matišića u Narodnom pozorištu Republike Srpske – Banja Luka, režirao Marko Misirača.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *