“Zoranov brk” glumici Violeti Goldman rođenoj Zaječarki (FOTO)

TREĆE VEČERI “DANA ZORANA RADMILOVIĆA” NA PROGRAMU KOMAD “I KONJE UBIJAJU, ZAR NE?” PO DRAMATIZACIJI MILICE KONSTATINOVIĆ, U REŽIJI BORISA TODOROVIĆA, OPERE I TEATRA MADLENIJANUM IZ BEOGRADA – U ŽESTOKOJ KONKURENCIJI DOBRIH TUMAČENJA “ZORANOV BRK” PRIPAO VIOLETI GOLDMAN ZA BRAVUROZNO TUMAČENJE ULOGE GLORIJE BITI

Komad “I konje ubijaju, zar ne?” koji je zaječarska publika videla treće večeri na 25. “Danima Zorana Radmilovića” pobednik je Konkursa za mlade pozorišne stvaraoce koji je prvi put otvoren u „Madlenianumu” u februaru 2014. godine. 

Priča o plesnom maratonu i delo “I konje ubijaju, zar ne?” koje je predložila autorska ekipa predvođena dramaturgom Milicom Konstantinović, rediteljem Borisom Todorovićem i koreografom Milošem Sofrenovićem, pokazala se kao ideja koja pruža najviše potencijala za uzbudljiv i dobar pozorišni događaj. Što je i u Zaječaru potvrđeno. Malo je reći da je publika uživala u ovoj dramsko-plesnoj predstavi pa je dugotrajnim aplauzom i ovacijama pozdravila glumce. 

Devet glumaca, devet bravura i svaka podjednako zaslužna za prestistižnu nagradu “Zoranov brk”. Žiri nije imao ni malo lak posao. U galeriji dobrih tumačenja (Violeta Goldman, Andrija Daničić, Stevan Piale, Lidija Cvetić, Miloš Milić, Maja Lukić, Radomir Nikolić, Saša Joksimović i Dragica Ristanović) “Zoranov brk” otišao u ruke briljantne Violete Goldman.

Na pres konferenciji nakon predstave Violeta Goldman bila je iznenađena i vidno uzbuđena:

“Ja sam još puna energije i ne znam kako da opišem. Lepo lepo. Ja sam ovde pre dvadeset godina počela. Ja sam iz Zaječara, završila sam gimnaziju ovde. Baš mi znači ova nagrada i tako da sam baš uzbuđena, pogotovu što su mi tu bili roditelji i prijatelji.”

Na pitanje novinara koliko joj nagrada sa Zoranovim imenom znači s obzirom da je i ona iz Zaječara, kroz suze je odgovorila da joj je puno srce i da je dan provela prisećajući se prošlih dana u ovom gradu:

“Prepuno je emocija i bude mi se sećanja, na Dejana Krstića, reditelja predstave u kojoj sam igrala dok sam bila ovde u Zaječaru i koji je preminuo, nažalost, i možda je zato više onako emotivno.”

Novinare je zanimalo i da li je veća trema premijera u Madlenijanumu ili nastup u Zaječaru: 

“Ja moram da priznam da sam večeras imala mnogo veću tremu nego bilo gde. Tako da valjda to je sve nekako prirodno i da sve to ide sa onim lepim teretom o kojem sam pričala pre”. 

Pre predstave, u okviru pratećeg programa, održana je promocija izdanja Sterijinog pozorja u foajeu pozorišta. Na promociji su govorili teatrolog dr Miroslav-Miki Radonjić i teatrolog Goran Ibrajter, urednik festivalskog centra. Dr Miroslav –  Miki Radonjić, direktor Sterijinog pozorja je tom prilikom izrazio želju za obnovu saradnje Sterijinog pozorja i zaječarskog teatra.

Četvrte večeri 25. “Dana Zorana Radmilovića” u Zaječaru, na programu je predstava “JEDAN DZEKSON VIŠKA”, koju je po tekstu Artura Nufielda u Dramskom teatru “Račo Stojanov” Gabrovo (Bugarska) režirala Nevena Miteva.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *