“Zoranov brk” Aleksandru Krstiću; večeras Madlenijanum i “Konje ubijaju, zar ne?”

DRUGE VEČERI NA “DANIMA ZORANA RADMILOVIĆA“ KOMAD GRIGORIJA GORINA “HEROSTRAT” U REŽIJI IRFANA MENSURA – ZORANOV BRK DOBIO ALEKSANDAR KRSTIĆ ZA ULOGU KLEONA – INSCENACIJA GRIGORIJEVOG TEKSTA U IZVOĐENJU ANSAMBLA NARODNOG POZORIŠTA IZ NIŠA NAGRAĐENA DUGOTRAJNIM APLAUZOM

Druge večeri “Dana Zorana Radmilovića” u Zaječaru, festivalska publika videla je komad „Herostat“ u režiji Irfana Mensura i po tekstu ruskog autora Grigorija Gorina u izvođenju ansambla Narodnog pozorišta iz Niša. „Zoranov brk“ po oceni stručnog žirija dodeljen je Aleksandru Krstiću za ulogu Kleona. 

“Ova nagrada mi puno znači pogotovu što je jedna od prvih nagrada inače, a više od toga je to što sam ovde bio u angažmanu od 1998. do 2000.godine, tako da mi je mnogo drago što sam baš ovde dobio večeras tu lepu i prestižnu nagradu. Veoma sam prijatno iznenađen“, rekao je dobitnik “Zoranovog brka” Aleksandar Krstić.

“Svakom glumcu je velika čast da dobije ovo priznanje i ovu nagradu. Baš sam nekako srećan.”

Ova predstava je predstava opomene, ovo je predstava naše histerije koju mi živimo i predstava o svim Herostratima koji nas danas okružuju, a i sutra će. Naši Herostrati nemaju šta da zapale, ali postoje drugi načini da izađu iz svojih malih, jadnih života, naravno, na pogrešan način – objašnjava Irfan Mensur ne skrivajući radost što je njegova predstava uvrštena u ovogodišnju selekciju. 

“Bitno je doći na Dane Zorana Radmilovića i učestvovati na jednoj ovakvoj manifestaciji.”

Treće večeri zaječarskog pozorišnog festivala, na programu je predstava “I konje ubijaju, zar ne?”, koju je po dramatizaciji Milice Konstatinović u Madlenijanumu režirao Boris Todorović. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *