Večeras u Zaječaru počinje 25. pozorišni festival “Dani Zorana Radmilovića”

Polaganjem cveća na spomenik Zoranu Radmiloviću, danas je u Zaječaru počeo program 25. pozorišnog festivala “Dani Zorana Radmilovića”.

Večernji program počeće u 19 sati, u holu pozorišta, gde će biti otvorena izložba “Pozorišna fotografija do 1914. godine”, autora Mirjane Odavić, kustosa savetnika Muzeja pozorišne umetnosti u Beogradu. Festival će u 20 sati na sceni otvoriti glumac Petar Božović, a zatim će domaćini izvesti komad “Dosije vojnika Čonkina” u režiji Saše Volića. 

Narednih večeri, do 17. decembra, na sceni će se smenjivati glumci iz Beograda, Niša, Gabrova u Bugarskoj i Banja Luke iz Republike Srpske, koje je odabrao selektro ovogodišnjih “Zoranovih dana” Aleksandar Milosavljević, teatrolog. Žiri koji će odlučivati o nagradama radiće u sastavu: Milija Vukotić, predsednik – dramski umetnik; Željko Hubač, član – dramski pisac i dramaturg i Miloš Latinović, član – dramski pisac.

 

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *