Klavirski koncert Andrije Mamutovića u zaječarskoj muzičkoj školi

U Muzičkoj školi “Stevan Mokranjac” u Zaječaru u četvrtak, 1. decembra, u 19 sati, solistički koncert na klaviru održaće pijanista Andrija Mamutović.

Andrija Mamutović je rođen 21 .10.1990. godine u Nišu. Osnovno i srednje muzičko obrazovanje je stekao u klasi prof. Borivoja Mladenovića. U toku školovanja je osvojio veliki broj nagrada na republičkim i međunarodnim takmičenjima. 

Dobitnik je nagrade “Constantinus”, koja se dodeljuje najboljem mladom umetniku Srbije do osamnaest godina starosti. Osnovne i master akademske studije je završio na Fakultetu umetnosti u Nišu, u klasi profesora Aleksandra Serdara. 

Svirao je sa Niškim simfonijskim orkestrom koncerte Baha i Šopena. Dobitnik je Konstantinove stipendije i nagrade Fakulteta umetnosti u Nišu za najboljeg studenta muzičkog odseka, kao i diplome fondacije “Zografski” za izvođenje svite za klavir kompozitora Tomislava Zografskog. 

Trenutno je student završne godine doktorskih  studija na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Aleksandra Serdara. Radi kao asistent na klavirskoj katedri na Fakultetu umetnosti u Nišu.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *