Godišnja Skupština Udruženja kapetana unutrašnje plovidbe (VIDEO)

U Donjem Milanovcu je održana godišnja Skupština Udruženja kapetana unutrašnje plovidbe na kojoj su izmđu ostalog analizirani uslovi plovidbe na vodama Dunava u ovoj godini, učešće Udruženja kapetana u međunarodnom  projektu “Dante”, kao i analiza plovidbenih nezgoda  u 2016. godini sa posebnim akcentom na potonuće samohodnih teretnjaka tipa  “Beograd”.

Kapetani su se upoznali sa mogućnostima da se u narednom periodu više uradi na obuci vezanoj za nove navigacione tehnologije, budući da od 200 registrovanih kapetana Udruženja, svega 20 procenata je sposobno da upravlja plovilima bez poznavanja savrenih navigacionih sistema, već isključivo uz pomoć radara i svog iskustva. Godišnjoj Skupštini kapetana otvorene plovidbe prisustvovao je i Veljko Kovačević, pomičnik ministra za vodni saobraćaj pri Ministarstvu građevine, saobraćaja  i infrastrukture. 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Društvo Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *