MS Moda Bulgaria zainteresovana za tekstilnu proizvodnju u Zaječaru

Danas je održana sednica Gradskog veća na kojoj su članovi veća utvrdili Predlog odluke o snabdevanju vodom za piće na teritoriji grada Zaječara. Zakonom o komunalnoj delatnosti predviđeno je da snabdevanje vodom za piće mogu obavljati javna preduzeća ili privredna društva u kojima je većinski vlasnik država, odnosno lokalna samouprava. Na sednici je utvrđen i Predlog odluke o osnivanju Javnog preduzeća Direkcija za izgradnju, kako bi se ovaj akt uskladio sa važećim zakonskim propisima, a što je prethodnih meseci već urađeno kod drugih javnih preduzeća. Usvojen je  Zaključak o davanju saglasnosti za donošenje rešenja o davanju u zakup proizvodne hale jer je firma „MS Moda Bulgaria“ zainteresovana  da na prostoru bivše „Timočanke“, na površini od 1260 kvadrata otpočne tekstilnu proizvodnju i za početak zaposli oko 300 radnika.

Na skupu je bilo reči i o sredstvima za finansiranje unapređenja bezbednosti saobraćaja u narednoj godini, a lokalna samouprava će u skladu sa zakonskim propisima morati da izradi i usvoji Strategiju za bezbednost saobraćaja na teritoriji Zaječara. 

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *