Gradsko veće usvojilo predlog komisije za raspodelu 14.250.000 dinara za sufinansiranje medija

Na sednici Gradskog veća utvrđen je Predlog odluke o javnom zaduženju Grada Zaječara. Ukoliko se budu složili i odbornici, grad će se zadužiti za refinansiranje ranije uzetih kredita u iznosu od 294.705.000 dinara. Ovo zaduženje planirano je Odlukom o trećem dopunskom budžetu, usvojenom na poslednjem zasedanju.

Gradsko veće utvrdilo je i Predlog odluke o utvrđivanju stope poreza na imovinu, kojim se sadašnja stopa od 0,3% povećava na 0,4%.

Na osnovu predloga nadležne komisije, na sednici je doneto Rešenje o raspodeli sredstava za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Zaječara u 2016. godini. Biće sufinansirano 12 projekata ukupne vrednosti 14.250.000,00 dinara. Rešenje će biti objavljeno na zvaničnom gradskom sajtu i dostavljeno učesnicima konkursa u elektronskoj formi.

Članovi Gradskog veća saglasni su da novi predsednik Upravnog odbora Istorijskog arhiva „Timočka krajina“ bude istoričar Jelica Ilić.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *