Konkurs Zaječarske inicijative za mlade

Zaječarska inicijativa je raspisala novi poziv za podnošenje predloga projekata u okviru svojih programa Ziman-ov fond za mlade i Mladi u pokretu, 10. put za redom. 

Tokom prethodnih 9 godina, Zaječarska inicijativa je kroz ove programe podržala 54 projekata organizacija mladih i za mlade iz Timočke krajine, u ukupnoj vrednosti od oko 120.000 dolara, kao i 48 projekata đačkh parlamenata srednjih škola u približnoj vrednosti od 20.000 dolara. U ovim projektima je učestvovalo preko 2.500 mladih ljudi.

Zaječarska inicijativa ponovo poziva sve zainteresovane organizacije i đačke parlamente srednjih škola da posete internet stranicu www.ziman.rs i informišu se o konkurisma koji su raspisani. 

Cilj ovih konkursa je da se podrže mladi ljudi da pokreću inicijative koje vode ka pozitivnim promenama u lokalnim zajednicama i doprinose razumevanju odgovornog i aktivnog učešća mladih u demokratskom životu. Maksimalni iznos za koji organizacije mogu da konkurišu iznosi 3.000 američkih dolara, odnosno 500 dolara, kada je reč o đačkim parlamentima. Krajnji rok za konkurisanje je 4. decembar ove godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *