Gradsko veće: Besplatan javni prevoz za zaječarske srednjoškolce

Grad Zaječar je u prvih devet meseci ove godine ostvario prihode 45,18% od plana za 2016. godinu, dok su rashodi 44,95% od godišnjeg plana, rečeno je na sednici Gradskog veća prilikom razmatranja Izveštaja o izvršenju budžeta od početka godine do kraja septembra.

Posebno je istaknuto da je uspostavljena redovnost u isplati zarada direktnih i indirektnih korisnika budžeta; da se rate i kamate za ranije uzete kredite isplaćuju na vreme, kao i da se školama sredstva redovno prenose utvrđenom dinamikom, uz otplatu ranijih potraživanja.

Gradonačelnik je obavestio većnike da je od 6 miliona evra kredita prethodne vlasti, do sada vraćeno 3,6 miliona evra, a da su u toku pregovori o refinansiranju ostatka ranijih zaduženja, na period do 10 godina.

Najviše reči prilikom razmatranja Izveštaja o izvršenom monitoringu parametara stanja životne sredine na području grada za period od jula do septembra, bilo je o arteskim česmama. Analize pokazuju da je voda neispravna za piće samo na dve česme, kod „Dva brata“ i kod „Zlatne zvezde“, dok su sve ostale bakteriološki ispravne. Da bi se sprečile spekulacije, zaječarskom „Vodovodu“ je naloženo da javnost upozna sa ovim izveštajem koji je uradio Zavod za javno zdravlje „Timok“, kao i da zatraži ponovnu analizu vode arteskih česama.

Gradsko veće usvojilo je Zaključak kojim se odobrava besplatan javni gradski i prigradski prevoz učenicima srednjih škola u Zaječaru koji imaju mesto prebivališta u prigradskim naseljima i selima na teritoriji grada Zaječara.

Na sednici je utvrđen Predlog rešenja o obrazovanju Komisije za izradu Lokalnog akcionog plana za mlade.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *