Zaječarski Gimnazijalci i učenici OŠ “D. Maksimović” zablistali na matematičkom takmičenju u Vidinu

Minulog vikenda u Vidinu (Bugarska) je održano 13. međunarodno takmičenje iz matematike, a među mladim matematičarima bili su učesnici iz Rumunije (Korabija, Krajova, Bailešti, Turn Severin, Kalafat i Karakal), Bugarske (Vidin i Montana) i Srbije (Niš, Ivanjica i Zaječar).

Pored učenika zaječarske Gimnazije, na takmičenju su učestvovali i učenici iz OŠ “Desanka Maksimović” koji su ostvarili zapažene rezultate, Miljan Živanović i Pavle Kulić osvojili su prva mesta sa maksimalnim brojem poena 40, a Dunja Ilić i Matija Vujić podelili su drugo mesto sa 39,5 poena.

Zaječarsku Gimnaziju predstavljali su Anđela Stankov I3, Anđela Bešir I4, Lazar Stanojević II4, Luka Ćirić i Nemanja Nedeljković iz III4, Mihailo Grbić i Marijana Cvetković iz IV4. Svi su postigli sjajne rezultate, a posebno su zablistali Mihailo Grbić i Anđela Bešir koji su osvojili 1. mesta u svojim kategorijama. 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published.