KNJIGE U RUKE – 61. Sajam knjiga u Beogradu

Pod sloganom “Knjige u ruke” počinje 61. Međunarodni beogradski sajam knjiga na kome će učestvovati više od 450 domaćih i stranih izlagača. Počasni gost Sajma je Iran. Sajam je otvaren od deset sati. Pojedinačna karta je 250 dinara, za grupne posete 150, dok ulaznica za svih osam dana manifestacije staje 900 dinara. Porodični dani su ponedeljak i utorak, a školski- četvrtak.  

Na svečanosti koja počinje u 18 sati u hali 2, Međunarodni beogradski sajam knjiga otvoriće Dragan Stanić, predsednik Matice srpske, u književnosti poznat kao Ivan Negrišorac, a u ime Irana, književnica i rediteljka Narges Abjar.

Dragan Hamović, urednik programa 61. Međunarodnog sajma knjiga, kaže da je Sajam prostor velikih raspona, a u te raspone spada i obeležavanje 400-godišnjice Šekspira i Servantesa, zatim velika izložba Univerzitetske biblioteke, tribine, brojna izdanja ali i godišnjice kao što su Kočićeva stogodišnjica ili tužna godišnjica osnivanja Jasenovca koju takođe prati tribina i izložba koja dolazi iz Banja Luke. 

“U okviru programa Pisci u fokusu biće mnogo pisaca ali i oni koji su nam u fokusu su oni koji su nam ovde veoma poznati i čitani pisci: ruski pisac Zahar Prilepin, imaće čak dva programa početnog dana Sajma kao i norveški pisac Erlend Lu”, navodi Dragan Hamović.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *