Predstava “Demokratija” u utorak u Zaječaru, u sredu u Boru

Predstava “Demokratija”, koju je napisao i režirao Zijah Sokolović, a čije igranje organizuje UG “Srbija u pokretu”, biće izvedena u utorak 25. oktobra u Zaječaru u Omladinskom centru, a dan kasnije, 26. oktobra i u Boru u Narodnoj biblioteci Bor. Predstava počinje u 19 sati, ulaz je besplatan, ali se karte moraju rezervisati. 

“Demokratija” Zijaha Sokolovića bavi se idejom demokratije kroz istoriju, pokazujući da je demokratija sistem koji je pre svega na strani ljudi – osim kada to baš i nije slučaj.

Zijah i njegov glumački partner Dražen Šivak sa lakoćom pričaju priču o demokratiji, prenoseći na publiku sve svoje male i velike dileme, pitanja i nedoumice, terajući prisutne da se zapitaju o vrlinama i manama političkog sistema u kome živimo.

Predstava „Demokratija“ nastala je u okviru kampanje “Biram koga biram”, koji sprovode Nacionalna koalicija za decentralizaciju, Srbija u pokretu i Media i reform centar Niš, sa ciljem da građanima Srbije pokažu sve manjkavosti postojećeg izbornog sistema kako bi ih angažovali da se aktivno uključe u kampanju za njegovu promenu.

Nakon svakog igranja biće održana i diskusija o postojećem izbornom sistemu, kako bi se građanima dao prostor da izraze utiske i razgovaraju o tome da li mi zaista biramo svoje predstavnike u parlamentu, ili nam izborni sistem to samo prividno dozvoljava. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *